Siirry suoraan sisältöön

Uutisia viljaketjusta

Iso-Britannian kaurasato jäi pieneksi

Iso-Britannian kaurasato jää pienimmäksi sitten vuoden 2016. Syynä keskimääräistä matalammat satotasot ja pienentynyt pinta-ala

AHDB perjantaina julkaiseman uutisen mukaan Britteinsaarien kaurasato jää seitsemän viime vuoden pienimmäksi. Sato jää noin 841 kilotonniin. Tämä on huimat 166 ktn pienempi kuin vuoden 2022 sato sekä selvästi alle keskimääräisen tuotantomäärän. Satotasot sekä kauran pinta-ala jäivät viime vuodesta. 

Pieni sato heijastelee viime vuoden laskeneita kauran hintoja, jolloin viljelijät ovat valinneet muita kasveja kauran tilalle pelloille. Tällä hetkellä Iso-Britanniassa rehuohran hinta on vielä matalammalla kuin kauran hinta. Käyttöä rehusektorilla tulee todennäköisesti tämän hetken hintapaineen seurauksena siirtymään kauralta ohralle. 

Ensimmäiset arviot myllykauran käytöstä Iso-Britanniassa julkaistaan 2.11.

Iso-Britannia on yksi Euroopan suurimpia kauran tuottajista ja myllykauran käyttäjistä.

Alkuperäinen uutinen AHDB Smallest UK oat crop for seven years